{ "title": "Ayak Bileği Kireçlenmesi", "image": "https://www.bilek.gen.tr/images/ayak-bilegi-kireclenmesi.jpg", "date": "19.01.2024 06:25:07", "author": "Fatma Yücel", "article": [ { "article": "Ayak bileği kireçlenmesi, İnsanoğlunun ayağında yaklaşık yirmi sekiz adet kemik ve otuzdan fazla eklem bulunmaktadır. Kemikleri birbirine bağlayan kaslar ve bağlar bulunmaktadır. Ayakta ve ayak bileğinde kireçlenmeye neden olan bazı sebepler vardır. Eklemin bozulması, kemiklerin birbirine sürtmesi ile oluşan şişlik, sertleşme ve ağrı, aşırı kilolu insanların bedensel yükü yıllar içerisinde kireçlenmeyi oluşturan nedenlerdir. Romatizmal hastalıklar, kırıklar veya yaralanmalar sonrasında zamanla kireçlenme sıkıntısı ile karşılaşılabilir.

Ameliyat dışı ayak bileği kireçlenmesi tedavisi nasıl yapılır?
Eğer hasta bu yöntemlerle tedaviye cevap vermezse cerrahi müdahale denenir.

Ayak bileği kireçlenmesi cerrahi tedavi nasıl yapılır?

Eklem içerisindeki kireçlenmiş dokular temizlenir ve eklem tamamıyla dondurulur. Bu sayede hareketi ortadan kaldırılır. Vida veya plak kullanılır. Böylece bileğin hareket etmesi kolaylaşır. Ağrılar diner, şişlik ortadan kalkar. Cerrahi müdahalede en çok tercih edilen yöntemdir.

Halk arasında yaygın olarak kullanılan bir tedavi şeklide kaplıcalardır. Kaplıcaların vücuttaki şişmelere, romatizmal hastalıklara ve kireçlenmeye iyi geldiği bilinmektedir. Fakat sıcak yöntem her hastalığa iyi gelmeyebilir. Bu durumda mutlaka hekime başvurmak gerekir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon kireçlenmenin ilk evresinde uygulanırsa çok faydalı olur. Kireçlenme sadece ayak bileğinde görülmez. Vücudumuzun bazı bölgelerinde kireçlenme sıkça karşılaşılan durumdur. Boyun bölgesinde kireçlenme, diz kapağında kireçlenme, el bileğinde ve parmaklarında kireçlenme gibi yaşam kalitemizi etkileyen bu sağlık problemleri ile karşılaşabiliriz. Spor yapmanında ileri dönemlerde bu sıkıntılarla karşılaşmamızı aza indiren faydaları vardır. Erkeklere oranla kadınlarda bu tip kireçlenme çok daha fazla karşılaşılan bir problemdir. Ayak bileği kireçlenmesini önlemek için bol bol yürüyüş yapmak faydalıdır. Evde uygulanan bitkisel yöntemlerle de ayak bileği kireçlenmesini önleyebiliriz. Bitkisel yağlar kullanarak tedaviyi destekleyebiliriz. Buğday yağı, menekşe yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve biberiye yağını karıştırarak sorunlu bölgeye masaj işlemi yaparak sürebiliriz. Bu sayede ağrıyı en aza indirerek kireçlenen bölgeyi rahatlatmış oluruz. Düzenli kullanımda zamanla iyileşme gözlemlenir.

" } ] }